28. kolo SK Slavoj Čerčany – FC Jílové

0:14 (0:10) 

Sestava: Borecký, Bodlák (46´Bartoněk), Cienciala, Kostelníček, Antoš, Půlpán, Kratochvíl, Mucks, Janošov, Lébl, Dvořáček (46´Hervert)

Góly: 3´8´22´Dvořáček, 4´74´Janošov, 9´Kratochvíl, 23´Cienciala, 30´48´Antoš, 35´Mucks, 37´VB, 42´65´Půlpán, 50´Hervert

Na zápas s posledním mužstvem tabulky jsme se těšili a chtěli vyzkoušet opět řadu starších žáků s ohledem na další sezonu. Kvůli na poslední chvíli přehozenému zápasu starších žáků do stejného termínu jako náš mistrák se nám to nepodařilo tak jak jsme původně zamýšleli, ale to nic nezměnilo na faktu, že si kluci zápas užili, zápas zvládli a soupeři a divákům předvedli fotbalovou modernu a krásu. Měli jsme problém zejména na postu brankáře, neboť ani jeden ze čtyř gólmanů, kteří již do letošních mistráků zasáhli, nebyl k dispozici, a proto se podařilo, zejména díky skvělému nápadu Páji Janošova „oživit“ Jiříka Boreckého, který do letošní sezony vůbec nezasáhl, a my věříme, že se nám vrátí nastálo, neboť prokázal velkou kvalitu a nadšení. Měl sice asi jen tři zákroky, ale nutno říct, že všechny byly velice těžké a nulu si doslova zaslouženě vychytal. Zápas byl jinak zcela jednoznačný, od první minuty zcela v naší režii a domácí absolutně nestíhali. My si zejména v prvním poločase s chutí zastříleli, kluci stříleli branky po krásných akcích, nás pressing dělal domácím obrovské potíže a bylo vidět po celé utkání, že rozdíl v tabulce není náhodný.

Druhou půli jsme již značně polevili, ale přesto byla jednoznačná, jen jsme již nenastříleli tolik branek. Bylo dobré, že si zápas proti starším opět a úspěšně vyzkoušel Vojta Bartoněk, který opět nezklamal a ukázal, že bude platným článkem mužstva v následující sezoně. Škoda jen, že se nám nepodařilo díky zbytečné kolizi v termínu vyzkoušet i další naše nadějné starší žáky, příští týden přijedou k nám Bílkovice a to je přeci jen jiný level a bude to zejména na současných dorostencích. Votice nám stále dýchají na záda a čekají na zaváhání, ale my druhé místo v tabulce již ztratit rozhodně nechceme.